EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

05. října 2017

Chcete přirozené opálení po celý rok? Známe lepší způsob než solária

Doba dovolených u moře a opalování na zahradě u bazénu je bohužel pryč. Existuje ale možnost, jak se můžete krásně a pohodlně opálit i v zimních měsících. Přirozené a zdravé opálení získáte v solárních loukách. Jsou navíc mnohem zdravější a příjemnější než klasická solária.

Představte si místnost s pohodlnými lehátky, sedátky nebo dokonce postelí. Místnost, ve které se můžete pohybovat bez omezení, ale zároveň si užíváte příjemného solárního záření ze zářičů zavěšených u stropu. Můžete jen tak ležet, číst si nebo cvičit, zatímco se vaše pokožka přirozeně opaluje.

Jaký kontrast oproti klasickým soláriím, kde jste uzavření v boxu a nemůžete se skoro pohnout, že?

Solární louky poskytují volnost pohybu a jsou šetrnější k pokožce

 

Solární louky jsou šetrnější k vaší pokožce

Kromě toho, že solární louky poskytují volnost pohybu, jsou také mnohem zdravější. Díky tomu, že nezáří na vaši kůži z takové blízkosti, je opálení ze solární louky méně intenzivní a tím pádem šetrné.

Sluneční louka totiž opaluje pozvolna a mírně. Pokud se solárii nemáte moc zkušeností, doporučujeme ze začátku zkrátit pobyt v solární louce na minimum. UVA a UVB záření ze zářičů zavěšených u stropu i tak dostatečně podpoří tvorbu melaninu – pigmentu, zodpovědného za opalování.

Díky tomu, že je opalování pozvolné, vydrží mnohem déle než z klasického solária. Aniž by došlo k předčasnému stárnutí pokožky, což je neblahý efekt klasických solárií. Naopak opalování v solárních loukách pomáhá vyhlazovat vrásky.

Opalování v solární louce je šetrnější, výsledky jsou trvalé a přirozené

 

Většině populace stačí chvilka

V solární louce nemusíte trávit dlouhé desítky minut. Zdravé a přirozené opálení získá většina lidí už po pár krátkých návštěvách. Záleží také na tom, jaký jste fototyp:

  1. Keltský typ: máte hodně světlou pokožku, pihy, světlé vlasy, často modré oči, často se spálíte a dlouhodobé opálení je pro vás pouhým snem. Pokud jste se poznali, soláriu byste se měli spíše vyhýbat. (v ČR asi 2 lidé ze 100)
  2. Evropan se světlejší pletí: vaše pleť je světlejší, máte zelené či hnědé oči, spíše světlejší vlasy, vždy se opálíte do červena a často se spálíte. Pokud máte blízko k tomuto typu, solární louku navštěvujte velmi obezřetně – stačí vám jen několik minut. (v ČR asi 12 lidí ze 100)
  3. Evropan s tmavší pletí: vlastníte pár hnědých očí, tmavší, většinou hnědé vlasy, vaše pokožka zrudne jen při delším pobytu na intenzivním slunci, jinak se opalujete dobře. Jestli se poznáváte v nejčastějším typu, s návštěvou solární louky se nemusíte nijak omezovat, i tak však ze začátku doporučujeme opatrnost. (v ČR asi 78 lidí ze 100)
  4. Středomořský typ: máte tmavé vlasy, tmavou kůži, tmavě hnědé oči. Patříte mezi tuto skupinu? Pak jste šťastlivci. Do solária můžete chodit (pokud to vůbec potřebujete), jak se vám zlíbí. (v ČR asi 8 lidí ze 100)

Nechte si postavit solární louku přímo ve vašem obýváku

 

Ať už se poznáváte v kterémkoliv fototypu, při první návštěvě by váš pobyt v solární louce neměl přesáhnout 5-10 minut. Poté si udělejte pauzu alespoň 48 hodin. Minimální rozestup mezi opalováním je 24 hodin a maximální doba jednoho opalování by neměla přesáhnout 30 minut.

V solární louce jako v léčivém obýváku

Možná chodíte do solária často, ale prostě vás nebaví půl hodiny jen tak ležet. Tady přichází na řadu největší výhoda solárních luk. Při opalování máte naprostou volnost. Můžete si povídat s partnerem, číst si nebo poslouchat příjemnou relaxační hudbu.

Kdykoliv můžete střídat polohy anebo si klidně protáhněte ztuhlé svaly. Slunění v solární louce navíc nevyžaduje žádné speciální brýle. Zkrátka si můžete dělat, co chcete, jako byste byli u moře.

Volnost pohybu ale není jedinou výhodou solárních luk. Opalování v nich má na lidský organismus stejný efekt, jako byste se opalovali na přímém slunci.

  1. Vaše pokožka přirozeně a zdravě zhnědne.
  2. Rozproudí se krevní oběh a posílí se nervový systém.
  3. Posiluje se imunitní systém.
  4. Tvoří se vitamín D3, který dobře působí na kosti a zásobuje organismus vápníkem.
  5. Vylučují se endorfiny – hormony štěstí – po opalování se budete cítit skvěle.
  6. Zlepšuje se váš spánek.

Přirozené a zdravé opálení získáte v našich solárních loukách

 

Podle svého fototypu si navíc přesně stanovíte délku opalování a vyhnete se tak nejčastějším nežádoucím účinkům opalování na slunci – alergiím a spálení.

Opálíte se jako u moře

Ze solární louky neodejdete okamžitě krásně do hněda opálení. Ale nechte si louku postavit doma a při pravidelném opalování brzy uvidíte výsledky.

Opalování v solární louce je v porovnání s přímým sluncem nebo soláriem jako zdravý životní styl oproti nezdravému hladovění – výsledky se dostaví později, ale jsou trvalé a přirozené. Nikdo nepozná, že jste nebyli u moře.

A aby vaše opalování bylo ještě hezčí, řiďte se několika doporučeními:

  1. Před opalováním nepoužívejte žádnou kosmetiku, mohla by způsobit nepříjemné podráždění pokožky.
  2. Před použitím solární louky se osprchujte.
  3. Sundejte si všechny šperky. Nepoužívejte běžné opalovací krémy, pro použití v solárních loukách se vyvíjejí speciální přípravky.
  4. Po opalování se namažte vhodným hydratačním krémem a několik hodin se nesprchujte.
  5. Neopalujte se na slunci a v solární louce ve stejný den.

Díky opalování ze solární louky nedochází k předčasnému stárnutí pleti

 

Solární louky jsou praktické

Zářiče můžete zavěsit pod strop v kterékoliv místnosti ve svém domě. Prostor pod nimi si zařídíte naprosto podle libosti. Chcete u opalování sledovat televizi nebo cvičit? Žádný problém.

Zářiče jsou také téměř bezúdržbové. Protože nepřichází do kontaktu s lidským tělem, potem a dalším tělesným odpadem, nemusíte je v podstatě čistit. Stačí jen sem tam utřít prach.

Vaši solární louku si můžete upravit přesně podle svých představ. Kontaktujte nás a my vám pomůžeme navrhnout celou místnost od kvalitních zářičů ověřených značek Sunsky nebo Klafs přes anatomická lehátka po aromaterapii a hudební systém.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.