EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

09. listopadu 2015

Češi si pletou vířivku s whirlpoolem a neví, co je to jacuzzi

Svět wellness je plný různých pojmů, mezi kterými nezasvěcený člověk příliš nerozlišuje. Pokud si však chcete koupit vlastní luxusní wellness, potřebujete vědět, co přesně chcete. Proto jsme pro vás připravili slovník základních pojmů a poradíme, proč si dát pozor na nákup levného vybavení z Číny.

 

Slovník základních wellness pojmů

Finská sauna

V samostatné místnosti nebo v dřevěné kabině jsou kamna s nahřátými kameny, na které se jednou za čas nalije voda. Tento typ sauny bývá také označován jako suchý. V současnosti už není problém vyrábět tyto sauny na klíč.

Parní sauna

Parní lázeň patří k mokrému typu sauny. Kabina je plná páry, kterou vypouští speciální generátor.

Infrasauna

Sauna je tvořena menší infrakabinou. Teplo produkují infrazářiče, které vysílají infračervené záření s regeneračními účinky.

Whirlpool

Whirlpool je menší bazén, ve kterém můžete sedět nebo ležet. Má mnoho masážních trysek a díky tomu poskytuje uvolňující hydroterapii. V češtině bývá často nesprávně označován jako vířivka.

Whirlpooly se dělí na:

  • komerční, které bývají ve wellness centrech, penzionech a hotelech (měly by mít přelivnou hranu),
  • domácí pro soukromé použití, které se také nazývají hydromasážní bazény.

Vířivá vana

Správně za vířivku označujeme klasickou vanu, která je osazená technologií s tryskami a perličkami.

Jacuzzi

Jacuzzi není označení speciálního typu vany. Jde o jméno snad největšího výrobce masážních van na světě, a proto někteří lidé zejména v USA používají jméno Jacuzzi jako synonymum pro všechny whirlpooly a vířivky.

 

Levný whirlpool z Číny se prodraží

Na domácím wellness se nevyplatí šetřit. Lidé očekávají, že jim vybavení vydrží 20 a více let a levné vybavení z Číny takovou životnost v naprosté většině případů nemá.

Nekvalitní materiál se brzy projeví třeba rychlou degradací plastu. K problémům dochází také při přechlorování vody, kterému se většina uživatelů čas od času nevyhne. Pokud se místnost nevyvětrá, chlor poškodí nerezové i plastové části vany.

Luxusní whirlpooly jsou z vysoce odolných materiálů a takových chyb v dávkování přežijí v dobrém stavu víc. Ale u levných modelů z Číny, které si zákazník pořídí za méně než 100 000 Kč, může už při prvním předávkování dojít k odbarvení integrovaných polštářků a termokrytu.

 

Jak vybírat luxusní whirlpooly a kvalitní sauny

Proto se vyplatí vždy kupovat od ověřených prodejců, kteří jsou na trhu minimálně 5 let. Nejlepší je vypravit se přímo do showroomu a tam si nechat whirlpooly nebo sauny ukázat. Nejlépe tak zhodnotíte kvalitu zpracování.

 

Příště si přečtete o materiálech ve wellness

Aby domácí wellness dobře sloužilo, musí být z kvalitních materiálů. Proto vám ve třetím díle seriálu o domácím wellness poradíme, jestli vybrat dřevo, umělý kámen nebo kachlíky.

 

V minulém článku - Seriálu o domácím wellness - jste se mohli dočíst - Základní fakta o domácím wellness.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.