EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

04. prosince 2015

Dřevo, kámen, kachlíky? Vyberte správný materiál pro své wellness

Možnosti jsou téměř neomezené a volba o to těžší. Nemusíte ale zoufale sedět nad vzorníky - poradíme vám, kde s výběrem začít a jak celý projekt domácího wellness dotáhnout do stylového finále.

V minulém článku jsme vám představili 8 kroků, které vedou k domácímu wellness. Nyní si představte, že už máte první 2 kroky za sebou. Víte, jaké chcete vybavení a máte představu, kolik za to chcete dát peněz.

Zbývá odpovědět si na otázku, jak to celé sjednotit. Pokud si pořídíte dřevěnou saunu, moderní whirlpool a relaxační koutek inspirovaný zenovou zahradou, docílíte podobného výsledku, jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Jednotlivé součásti budou dobré, celek ale rozpačitý.

 

Jednotný styl je základ

Pátrání po správném materiálu začíná volbou celkového stylu, v jakém chcete domácí wellness mít. Pro inspiraci představujeme 3 nejoblíbenější styly:

  • moderní - charakterizují ho elegantní linie a materiály jako je kov a sklo. Důležitá je především kvalita materiálů.
  • orientální/dekorativní - typické jsou mozaiky, kombinace barev a práce s dekoracemi.
  • rustikální - základem jsou přírodní materiály s viditelnou strukturou. Kamenné obložení, dřevo s výraznou kresbou a zemité tóny barev.

Jednotlivé styly mají své výhody a samozřejmě také omezení. Například moderní může působit trochu chladně, orientální se zase někdy okouká. V případě rustikálního stylu zase narážíme na technické problémy. Například se dřevem se totiž ve vlhkém prostředí špatně pracuje.

 

Představujeme vybrané materiály

A začneme již zmíněným dřevem. Sice se nehodí do parní lázně, mezi saunami a infrasaunami je naopak hvězdou. Skvěle vypadá také v odpočívárnách a jako obložení whirlpoolů.

Kompromisem může být dřevoplast - materiál, který kombinuje odolnost plastu a vzhled dřeva. Je ideální na podlahy u bazénů, obložení whirlpoolů a všude tam, kde by dřevu hrozilo poškození.

Ze stejného důvodu vznikl umělý kámen. Nahrubo opracované různě velké kusy kamene sice působí efektně, jsou ale dražší a jdou špatně udržovat. Obklady z umělého kamene ale nabízí velký výběr možností a hodí se i jako obložení stěn.

U klasických obkladů máte na výběr celou řadu materiálů od keramiky po mramor. Různé jsou také velikosti, struktury a barvy jednotlivých obkladů. Využijete je zejména uvnitř parní lázně, hodí se ale i na zdi a na vnější strany whirlpoolů.

 

Nepodceňte barvy

Vybrali jste si styl, materiály a zbývají barvy. Domácí wellness by mělo být místem odpočinku a relaxace, proto volte spíše tlumené a klidné barvy. Ideální je béžová a všechny světlé odstíny hnědé. Skvělá je i zelená, která charakterizuje harmonii, světle žlutá a zelená.

Vyhněte se naopak modré, která působí chladně, agresivní červené, černé a fialové. Celé wellness by mělo působit vzdušně a světle, zároveň by ale mělo vzbuzovat pocit bezpečí.

V minulém článku - Seriálu o domácím wellness - jste se mohli dočíst - Sauny, whirlpooly, vířivky - jak se liší.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.