EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

05. prosince 2015

5+6 důvodů, proč se vyplatí investice do kvalitní domácí sauny

Relaxace ve finské sauně je tak příjemná! O to horší je pak sednout do auta a jet domů. Dokonalý požitek může zkazit také hlučná společnost uvnitř sauny. Řešení je jednoduché - pořiďte si vlastní saunu a buďte svými pány.

Než přejdeme k vlastním výhodám saunování, máme pro vás jednu dobrou radu. Na domácí sauně nešetřete a raději si připlaťte za kvalitu.

Sice si můžete koupit hotovou kabinu v hypermarketu pro kutily nebo si objednat levnou saunu z Číny, ale zde je hned několik důvodů, proč to nedělat:

  1. Sauna z levných materiálů nenabízí potřebný komfort a odolnost. Lavice mohou při vysokých teplotách pálit a dřevo se rychle opotřebuje.
  2. Nemáte jistotu, že při poruše seženete náhradní díly a servis. Levná sauna se vám pak pořádně prodraží.
  3. Levné sauny se často vyrábí mimo země Evropské unie. Nemusí tak splňovat potřebné bezpečnostní normy.
  4. Hotovým saunovým kabinám musíte přizpůsobit ostatní vybavení v domácím wellness. Doma by přitom mělo být všechno podle vás.
  5. K levným saunám si můžete dokoupit zase jen levné příslušenství a doplňky. A to příliš nevydrží.

Co z toho vyplývá? Pokud si chcete užít saunování bez obav o své zdraví, levným saunám se vyhněte a nechte si poradit od nás. Výrobou domácích saun na míru se zabýváme už více než 14 let. Rádi vám vyrobíme takovou, která do nejmenších detailů splní vaše představy a doplní jednotný styl vašeho domácího wellness.

Na sauny poskytujeme záruku až 10 let a máte jistotu vždy dostupných náhradních dílů a rychlého servisu.

 

Pořiďte si domů kousek Finska

Pokud se zeptáte Fina na to, proč si domů pořídit saunu, jen udiveně povytáhne obočí. Saunování je ve Finsku kvůli svým blahodárným účinkům velmi oblíbené a do sauny se s přáteli chodí jako v Čechách do hospody.

  1. Teplota v sauně se pohybuje mezi 90°C a 100°C. Při těchto teplotách se pořádně vypotíte a spolu s potem z vašeho těla odejdou i škodlivé toxiny.
  2. V sauně buďte maximálně 10 minut, poté se prudce zchlaďte a cyklus 2-3x opakujte. Otužíte se a výrazně posílíte imunitu.
  3. Teplo, přítmí a dřevo všude kolem působí jako balzám na nervy. Sauna je zkrátka ideálním místem pro relaxaci.
  4. Do vaší domácí sauny má přístup jen ten, koho tam chcete. Můžete také relaxovat sami.
  5. Čistotu své sauny máte dokonale pod kontrolou.
  6. A především - do sauny můžete kdykoli a v pohodlí vlastního domova. Třeba uprostřed noci, když nemůžete spát.

Kromě finských saun existují ještě infrasauny. Fungují na jiném principu a mohou do nich i kardiaci. Více se dočtete v příštím článku.

V minulém článku - Seriálu o domácím wellness - jste se mohli dočíst - Materiály a barvy v domácím wellness.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.