EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

04. dubna 2016

Z čeho se skládá wellness III.: Odpočinek

Je to stejné jako u sportovců. Když se po tréninku neprotáhnete, výsledky jsou poloviční. Tohle pravidlo dvojnásobně platí pro wellness. Po plavání nebo saunování relaxujte. Prospějete nejen svému zdraví, ale i psychice.

V předchozích dílech seriálu o základních složkách wellness jsme se zabývali teplem a vodou. Závěrečný díl věnujeme odpočinku, bez kterého se neobejde žádné kvalitní wellness.

 

Po sauně alespoň 30 minut odpočívejte

Saunování je sice odpočinková činnost, naše tělo se ale dostává do prostředí s nepřirozenou teplotou a vlhkostí, a tak se musí novým podmínkám přizpůsobit. Proto se potíme, jsme malátní a po skončení saunovaní bychom si měli dopřát alespoň půl hodinu odpočinku.

Většina wellness center má pro tyto účely pohodlná polohovací lehátka, která se vyrábějí z různých materiálů:

  • odolné exotické druhy dřeva,
  • hliník,
  • nerez,
  • umělý ratan

Jestli vám kovová lehátka připadají studená, doplňte je o voděodolné polstrování. U dřeva postačí hebký froté ručník.

Při odpočinku se soustřeďte pouze na sebe, nemyslete na nic jiného. Prodlužte si dobu, kdy se můžete hýčkat a všechny starosti nechte někde daleko. Pusťte si oblíbenou hudbu a klidně si zdřímněte.

 

Místo pro odpočinek vybavte podle svých představ

Odpočinková zóna by měla být synonymem relaxování. Vybavte ji tak, abyste se cítili pohodlně. Přizpůsobte vašim pocitům i barvy. Zelená a modrá v tmavých odstínech uklidňují a vybízí člověka k odpočinku. Vyhněte se křiklavým barvám, ty by zbytečně poutaly vaši pozornost.

K barvám, které vám pomohu odpočívat, můžeme zařadit ještě žlutou, světle modrou a v menší míře hnědou. Odborníci ale nedoporučují červenou, ta je příliš energická a ztížila by vám odpočinek. Smutným barvám - černé a šedé - se raději vyhněte.

Když jste uspokojili zrak pěknými barvami, je načase vůně. Dekorační svíčky mají ve wellness několik výhod:

  • svítí přirozeněji než žárovky a lampy,
  • provoní celou místnost vůněmi podle vašeho výběru,
  • jsou vkusným doplňkem. Můžete střídat nenápadné čajové svíčky s dlouhými svícemi v dekoračních svícnech v barvách interiéru,
  • spojením svíček a vonných olejů docílíte aromaterapie, čímž podpoříte léčivé účinky wellness.

 

V minulém článku - Seriálu o domácím wellness - jste se mohli dočíst - Z čeho se skládá wellness II.: voda.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.