EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

18. února 2016

Z čeho se skládá wellness II.: voda

Teplo, voda, odpočinek. To jsou základní kameny wellness a pokud jeden z nich chybí, vaše relaxace nebude kompletní. Přečtěte si, jaké jsou možnosti vody v domácím wellness.

V prvním dílu našeho seriálu jsme si představili 3 podoby tepla. Dnes se zaměříme na vodu, a to ve všech 3 jejích skupenstvích.

Nebýt vody, na Zemi by neexistoval život. Pokrývá přibližně 71 % zemského povrchu a rozhodně byste jí měli vyhradit část své domácí odpočívárny. A teď nemyslíme jenom vybavení - pitný režim je základem detoxikace a během wellness procedur byste měli mít neustále při ruce džbán s čistou vodou.

 

Voda na plavání i relaxaci

Když se řekne voda a wellness, každého hned napadne bazén. V nabídce máme nerezové i keramické, bazény z DLW fólie i bazény s přelivnou hranou. Samozřejmě si můžete zvolit, zda chcete venkovní nebo interiérový bazén.

Plavání spaluje tuky, posiluje svaly a nezatěžuje klouby. Abyste si ale v domácím bazénu kvalitně zaplavali, měl by mít rozměry alespoň 2,5 x 4,5 m a hloubku 1,2 m.

Pokud se vám takový bazén domů nebo na zahradu nevejde, můžete vyzkoušet léčivé účinky vody ve vířivce nebo whirlpoolu. Proudy vody, které jemně masírují záda a šíji, rychle osvěží vaše tělo i mysl po celodenní námaze.

 

Pára prohřeje tělo a vyčistí pleť

Voda, která je za normálních podmínek kapalná, se při vysokých teplotách mění na páru. I v této podobě našla ve wellness využití, a to v parních lázních. Parní lázně jsme popsali již v článku o teple, právě v nich se totiž skvěle snoubí léčivé účinky vysokých teplot a vlhkosti.

Zatímco například finská sauna je v naprosté většině případů obložená dřevem a panují v ní vysoké teploty, parní lázeň má mnoho podob. Nejen designových, ale i co se teplot, vlhkosti a dalšího vybavení týče.

 

Led a studená voda patří k saunování

V přírodě najdeme zmrzlou vodu v podobě ledu a část jeho mrazivých vlastností můžeme využít i v domácím wellness. Ochlazovací bazény, kádě a sprchy sice nejsou plné ledu nebo sněhu, ale voda nízkých teplot vás i tak zchladí dokonale.

Ochlazovna je nedílnou součástí sauny, protože bez ní by byl efekt saunování pouze poloviční. Ideálním řešením je ochlazovací bazén, do kterého můžete po návštěvě sauny skočit. Takové otužování posílí organismus a vyhnou se vám všechny bacily.

Další možností jsou ochlazovací kádě nebo vědra. Zaberou méně místa a jsou velmi stylové. Naprostou klasikou jsou pak ochlazovací sprchy. Vyzkoušejte třeba originální karibskou bouři nebo tropický déšť.

 

V minulém článku - Seriálu o domácím wellness - jste se mohli dočíst - Jak poznat kvalitní parní lázeň.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.