EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

05. února 2016

Pusťte si domů vlhko. Parní lázeň si zamilujete

Vlhko doma obvykle nikoho nepotěší. Tady ale plísně, zatékání ani žádné jiné nepříjemnosti nehrozí. Domácí parní lázně naopak nabízí dokonalou relaxaci a pozitivní vliv na zdraví i krásu.

Mlžný opar, příjemné teplo a tlumené světlo. Přesně tak vypadá relaxace v parní lázni. Pára prohřívá vaše tělo a spolu s potem z něj odplavuje toxiny i napětí. Vdechování vlhkého vzduchu navíc čistí dýchací cesty.

V lázni buďte tak dlouho, dokud je vám pobyt příjemný. Jakmile se vám začne točit hlava, je to jasný signál, že už jste uvnitř příliš dlouho. Po odchodu z parní lázně následuje vlažná sprcha a pokud už se nechcete do lázně vrátit, dopřejte si masáž nebo pleťovou masku.

Následující půlhodinu byste měli strávit na lehátku v odpočívárně a popíjet čistou vodu nebo ovocnou šťávu.


Poznejte všechny typy parních lázní

  • Římská lázeň je odkazem lázní, které si zamilovali staří Římané. Ve světě parních lázní je proto podobně tradiční jako finská sauna mezi saunami. Římskou lázeň charakterizují teploty do 50 °C, vysoká vlhkost a mozaikou obložený interiér.

  • Solná lázeň je v zásadě stejná jako římská lázeň, navíc ale pravidelně dávkuje aerosol mořské soli. Díky tomu ještě lépe působí na dýchací cesty, pokožku i psychiku.

  • Bylinná lázeň je další variací na klasickou římskou lázeň, tentokrát má však navíc topidlo (podobné tomu, jaké znáte ze sauny) a nad ním rošt. Na něj umístíte bylinky podle své nálady a za chvíli je celá lázeň příjemně provoněná.

  • Hammam. Pod exotickým názvem se skrývá stejně exotická parní lázeň. Je bohatě zdobena orientálními motivy a především v ní najdete vyhřívaný kamenný stůl na masáže.

  • Rhassoul lázeň. Rhassoul je léčivé bahno, které si v této parní lázni nanášíte na tělo. Bahno má vysoký obsah minerálů, takže čistí a omlazuje pokožku a přispívá k detoxikaci.

  • Caldarium se vyznačuje nižšími teplotami, pítkem a pohodlnými lavicemi. Lázeň si navíc můžete nastavit na různé režimy, takže se hodí i pro ty, kteří parní lázně většinou nevyhledávají.

  • Tepidárium je mezistupeň mezi parní lázní a saunou. Vzduch má okolo 40 °C a vlhkost je také nízká. Pobyt v tepidáriu zlepšuje imunitní systém, zároveň ale nezatěžuje organismus tolik jako sauna.

  • Laconium. Zatím v tepidáriu je spíše suchý a horký vzduch, v laconiu vás nečekají žádné vysoké teploty ani tropické vlhko. Prostě jen příjemné teplo a relaxace.

 

Kdy se parní lázni vyhněte

Přestože má parní lázeň skvělý vliv na dýchací cesty, s akutními záněty do ní nechoďte. Vlhké prostředí napomáhá množení virů a bakterií, takže by mohl být efekt opačný. Stejně tak parní lázeň neprospívá kožním vyrážkám a otevřeným ranám.

 

V minulém článku - Seriálu o domácím wellness - jste se mohli dočíst - 10 novoročních wellness předsevzetí, které dodržujte po celý rok.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.