EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

22. ledna 2016

10 novoročních wellness předsevzetí, které dodržujte po celý rok

Zhubnu. Začnu cvičit. Budu víc dbát na své zdraví. S 1. lednem zaznívají podobná předsevzetí z úst mnoha lidí. Už o měsíc později je ale jasné, že ne všichni vytrvají. My pro vás máme 10 předsevzetí, která zaručeně dodrží každý. Jejich plnění je totiž snadné, příjemné a navíc vede i k vytouženému zdraví a štíhlé linii.

 

 

1) Poradím se s lékařem o vhodnosti jednotlivých procedur

Zatímco do vířivky může každý, návštěvu sauny lékaři nedoporučují kardiakům. Velmi opatrné by také měly být těhotné ženy. Patříte-li do některé z rizikových skupin, určitě na začátku roku konzultujte své wellness plány s lékařem.

Návštěvu wellness také vždy přizpůsobte svému aktuálnímu zdravotnímu stavu. Zatímco s chřipkou či nachlazením do sauny nechoďte, infrasauna vám naopak uleví.


2) Na wellness si vyhradím alespoň 2 hodiny týdně

Aby byly účinky wellness procedur skutečně dokonalé, měli byste si na každou návštěvu vyhradit alespoň 2 hodiny. Je ale lepší začínat postupně, proto doporučujeme hodinu dvakrát týdně. Do wellness můžete ráno i večer, nikdy ale ne hned po jídle.


3) Nepodcením pitný režim

Zatímco jídlo před procedurami nedoporučujeme, s vodou je to přesně naopak. Zejména po saunování a pobytu v infrasauně byste měli doplnit chybějící tekutiny. Ideální je čistá voda nebo ovocný fresh. Vyhněte se sladkým nápojům, velkému množství ledu a alkoholu.

 

4) Zkombinuji teplo, vodu a odpočinek

Pro wellness je typická kombinace tepla, vody a odpočinku. Dopřejete si proto saunu, parní lázeň nebo infrasaunu, poté například whirlpool a na závěr relaxaci v odpočívárně. Efekt bude dokonalý.


5) Budu 2x týdně chodit do sauny

Saunu byste měli navštěvovat minimálně jednou týdně, my alespoň na začátek doporučujeme dvě návštěvy týdně. Začněte s kratším pobytem a nižšími teplotami a postupně přidávejte. Pravidelné saunování vám zaručí silnou imunitu, čistou pleť a podpoří hubnutí.


6) Po každé fyzické námaze zajdu do infrasauny

Do infrasauny můžete chodit každý den, rozhodně byste ji ale měli navštívit po sportu. Infračervené paprsky napomáhají regeneraci svalů a podporují hubnutí. Podpoříte tak spalování tuků a navíc vás další den nebude nic bolet.

 

7) Nezapomenu na odpočinek

Po wellness procedurách má vždy následovat relaxace v odpočívárně. Mnoho lidí ji podceňuje, přitom ale právě díky ní naberete nové síly a z domácího wellness vyjdete jako znovuzrození.


8) Využiji léčivou sílu aromaterapie

Esenciální oleje mají pozitivní vliv na lidský organismus a přispívají k relaxaci. Pořiďte si proto do odpočívárny aromalampu, vonné tyčinky nebo aroma difuzér a experimentujte s vůněmi.


9) Ve wellness nebudu myslet na práci

Relaxace ve wellness je čas, který si vyhraďte pouze pro sebe. Nemyslete na práci a nesestavujte si v hlavě seznam nákupů. Prostě jen odpočívejte a nabírejte síly.


10) Pořídím si stylové doplňky

Do sauny potřebuje vihtu neboli metličku z březových větví, v celém domácím wellness pak jistě využijete příjemný župan a měkké ručníky. Zabydlete si své wellness funkčními doplňky podle svého vkusu!

 

V minulém článku - Seriálu o domácím wellness - jste se mohli dočíst - Teplo ve wellness.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.