EuroBalneo je součástí skupiny WellnessVision.

Nacházíte se   EUROBALNEO s.r.o.   //  Novinky

Novinky

Nová zařízení v naší nabídce, poslední trendy z veletrhů, odborné články i saunové kabiny za akční ceny. Pravidelně vám přinášíme výběr těch nejzajímavějších zpráv, událostí a akcí ze světa wellness, regenerace a lázeňství. Pohodlně se usaďte a přečtěte si články, ze kterých na vás dýchne pohoda a uvolnění!

08. prosince 2016

Nemačkejte se v přeplněné sauně, postavte si vlastní wellness centrum

Někdo se s oblibou prohřívá v sauně, další relaxuje ve vířivé vaně, dopřeje si “zdravotní” tempa v bazénu a potom jde do páry. Jedno je ale jisté, nikdo nemá rád přeplněné sauny, mačkání ve vířivce a kopance od cizích lidí při plavání. Řešení se jmenuje domácí wellness. Přečtěte si, jak si takové domácí lázně postavit.

To, co bylo ještě nedávno luxusem, se čím dál častěji stává standardní součástí rodinných domů. Domácí wellness centrum si dnes postavíte i ve větších bytech.

Proto stále více lidí po příchodu z práce zaleze do sauny, lebedí ve vířivce, nebo rovnou skáče do bazénu.

Jak se k takovému luxusu dostali?

Postavte si svoje vlastní wellness centrum

 

Nejdříve si všechno promysleli

Ať už jste si naspořili, vyhráli ve sportce nebo si na stavbu domácího wellness berete půjčku, musíte vědět, kolik do svých nových domácích lázní chcete investovat.

Jasně stanovený rozpočet vám pomůže, až budete s odborníkem řešit, co bude vaše wellness centrum obsahovat a jaké materiály použijete.

To, že, budete přesně vědět, co od svého osobního wellness očekáváte, vám zároveň velmi usnadní spolupráci s firmou, která vám odpočinkové centrum postaví.

A tím se dostáváme k zásadní části celé stavby - k projektu.

Regenerujte a relaxujte ve své vlastní parní lázni

 

Najměte si projektanta, architekta a odborníka na wellness

Nastudujte si potřebné informace, jako jsou ceny produktů, používané materiály nebo používané barvy. Líbí se vám moderní, orientální nebo spíše rustikální styl? Mějte jasno a vybudujte si informační základ, ať máte na čem stavět při konzultacích. Samotné budování wellness centra ale přenechte odborníkům.

Co se barev týče, není náhoda, že spoustu veřejných wellness center je vyvedených do béžové, hnědé nebo světle žluté barvy. Tyto odstíny působí vzdušně, světle a zároveň vzbuzují pocit bezpečí. Barevné provedení je ale samozřejmě otázkou vašeho vkusu. Pokud chcete rudou parní lázeň osvětlenou různobarevnými LED diodami, můžete ji mít, ale pamatujte, že budete trávit ve wellness hlavně chvíle odpočinku.

Infrasauna Vám pomůže načerpat novou energii a zbaví vás únavy

 

Pouze pečlivě vypracovaný projekt od profesionálních projektantů a architektů vám odpoví na otázky, jestli spolu vybrané prvky budou fungovat a ladit, jaké jsou potřeba stavební úpravy, jestli jsou pro stavbu nutná zvláštní povolení, nebo třeba jak vyřešit elektrické rozvody a vzduchotechniku. Jak odborníci postupují?

Před samotným projektem proběhne nejprve:

  • studie a detailní plán stavby,
  • řešení přístupových zón,
  • řešení technického zázemí.

Poté vám projektant připraví vizualizaci, ve které uvidíte:

  • celkový model wellness ze všech pohledů,
  • jednotlivá zařízení,
  • návrh barevného provedení a podobu mozaik,
  • návrh osvětlení,
  • řešení podlah a dalších prvků.

Nechte si vypracovat vlastní wellness centrum od našich profesionálních projektantů a architektů

 

Jednoduchá údržba šetří vaše peníze

Myslete také na to, že ve svém wellness centru nebudete trávit pouze chvíle odpočinku, ale budete jej i udržovat. Kromě prostorového řešení, architektonického pojetí a dekorací je třeba myslet i na použité technologie, hygienu a technické zázemí a předpisy.

Soustřeďte se na minimální provozní náklady a jednoduchou údržbu a ušetříte si spoustu budoucích starostí. Nepodřiďte ale pohodlnému provozu všechno. Ve svém wellness se musíte cítit skvěle, takže musí i skvěle vypadat.

 

Je libo saunu a vířivku, nebo si postavíte i bazén a solárium?

Pokud nestavíte wellness centrum jako součást novostavby, bude pro vás největším omezením prostor. Přesto, že nabídka wellness vybavení je obrovská, vy musíte řešit především, jestli se vám vejdou do místnosti a pasují k sobě.

Zároveň musíte dbát na to, aby do všech částí wellness byl snadný přístup, jak pro uživatele, tak při servisních prohlídkách nebo opravách. Je třeba provádět pravidelné elektrorevize, kontroly technického zázemí i běžnou údržbu.

Užívejte si ve vířivce klid a relaxaci o samotě nebo zábavu při párty s přáteli

 

Podívejte se, na co se soustředit při výběru jednotlivých částí wellness centra:

  • Bazén. Ten je nejdražší a nejsložitější částí wellness centra. Při výběru bazénu se předem rozhodněte, k čemu budete bazén využívat. Například, pokud se plánujete do bazénu jen občas takříkajíc “vyvalit”, stačí vám malý bazének. Pokud chcete častěji plavat, potřebujete obdélníkový delší bazén, ideálně s protiproudem. Při projektování vnitřního bazénu musíte myslet na řešení vlhkosti, teploty a přístupu vzduchu. Stavba venkovního bazénu je výrazně jednodušší, nemůžete jej ale v rámci wellness používat celoročně a i propojení s ostatními prvky je složitější.
  • Sauna. Bez bazénu se možná obejdete, ale pořádná sauna nesmí chybět v žádném domácím wellness. Při pořizování sauny se nejprve rozmyslete, jestli chcete klasickou finskou saunu, infrasaunu nebo parní lázeň. S ohledem na počet členů domácnosti potom řešte velikost sauny. Pak už zbývá vyřešit pouze materiály - obložení, prosklení, opěrky a další vybavení. Samozřejmě věnujte dostatek času i výběru správných kamen, která jsou srdcem každé sauny. Postavte si klasickou finskou saunu, pokud máte rádi pořádné pocení nebo infrasaunu, pokud dáváte přednost prohřátí pokožky při nižší teplotě.
  • Vířivka. To není tak úplně jednoznačný pojem. Možná totiž chcete hydromasážní vířivou vanu, což je klasická větší vana, nebo whirlpool. To je menší bazének s masážními tryskami. Opět záleží na počtu uživatelů, kolik máte místa a kam chcete vířivku nebo whirlpool umístit.
  • Další prvky a doplňky. Co si dále postavíte do welllness centra, záleží čistě na vás. Někdo se rád opaluje v soláriu, někdo preferuje parní lázeň. Ve wellness centru by ale neměla chybět samostatná sprcha a odpočívárna s lehátky.

 

Postavit do jedné místnosti všechny prvky vyžaduje dlouhé přípravy. Vaše nové wellness ale nemusí být nutně vevnitř.

Wellness na zahradě

Bazén, saunu a whirlpool si můžete postavit i na zahradě. A díky možnostem zakrytí a zastřešení nemusí být využívání zahradního wellness jenom otázkou letních měsíců.

V případě, že plánujete přesunutí svých domácích lázní na zahradu, věnujte zvláštní péči výběru materiálu. Všechno musí odolat vnějším vlivům, např. zimním mrazům. Pokud tedy nechcete půl roku po prvním ohřátí ve vířivce platit drahou opravu, investujte do kvalitních materiálů. Skvělým materiálem na ven je dřevoplast nebo umělý kámen.

 

Postavíme wellness u vás na zahradě - rádi vám poradíme.

 

Ať už se rozhodnete pro interiérové, nebo venkovní wellness centrum, vždy přenechte práci profesionálům. My v Eurobalneo jsme už postavili desítky soukromých i komerčních wellness center. Ozvěte se nám a můžeme začít plánovat vaši domácí relaxační zónu.

zpět

Víte, že...

Víte, že parní lázně si můžete nechat postavit prakticky v jakémkoliv designu? Stačí jen vaše fantazie a spolehlivá realizační firma. Parní lázeň tak můžete mít v antickém, tureckém, asijském či tropickém stylu včetně nejmenších detailů.

Galerie zajímavých realizací firmy Eurobalneo – Wellness, finské sauny, infrasauny, whirlpool, solária...Deset let zkušeností ve wellness

Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.
Používáním tohoto webu s tím vyjadřujete souhlas. Další informace.